ONS VERHAAL

HET VERHAAL VAN Russell & Co BEGINT in 1887

Bij Russell & Co hebben we een geschiedenis, zo rijk als de ingrediënten van onze smaken. We waren een van de eerste spannende lemonades in Nederland. Lees meer over het verhaal van Josiah Russel, de man waarmee ons verhaal begon…

1887

De geschiedenis van Russell & Co begint in 1887, wanneer Josiah Russell, een frisdrankfabrikant uit Londen, een kleine fabriek opent in het hart van Rotterdam.

Rotterdam start Russell and Co

WACHT U VOOR NAMAAK!

Er volgen vele succesvolle jaren, gedreven door de groeiende populariteit van frisdranken zoals limonades. Begin 20ste eeuw begonnen sommige concurrenten van het bedrijf de flessen en etiketten na te maken en te verkopen. Dit berichtje komt uit de Leeuwarder Courant van 5 september 1929. ⁠

DRIE LEMONADES VAN RUSSELL

Het bedrijf van JC Tims werd in de jaren ’50 overgenomen door Vrumona BV. Inmiddels is het originele merk gesplitst in de twee merken ‘Royal Club’ en ‘Russell & Co’. Sinds 2019 is Russell & Co onderdeel van Sir Joe.

Russell & Co. heeft inmiddels drie verschillende smaken: Sicilian Lemonade , Botanical Rose Lemonade en Spiced Orange Lemonade.

LEMONADES

Het bedrijf groeit snel dankzij een groot netwerk van distributeurs, verspreid over Nederland. Als een van de eerste introduceert Russell & Co. spannende lemonades op de Nederlandse markt. De hoge kwaliteit van de lemonades werden als echte specialiteit beschouwd.

DUITSE BEZETTING

Tijdens de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de fabriek Van Josiah Russell overgedragen aan de een concurrent uit de buurt, NV Handelmaatschappij v/h JC Tims, wiens fabriek vernietigd was door bombardementen in Rotterdam. Hierdoor werd vermeden dat de fabriek van de Engelsman in de handen van de Duitsers zou vallen.

Russell & Co biedt een scala aan elegante lemonades geïnspireerd op de authentieke smaken uit het verleden. Rijk, elegant & origineel.